Спад на приходите и загуба за борсата

Несигурността в Еврозоната влияят негативно и на българския пазар

Спад на приходите и загуба през деветте месеца на 2012 г. отчита Българска фондова борса АД (БФБ), показва представения пред инвеститорите отчет на борсовия. В края на септември БФБ има общ оборот от 1.72 млн. лв., което е с 10.4% по-малко спрямо същия период на миналата година.

Несигурността в Еврозоната, спекулациите за нейното разпадане, протестите в няколко европейски столици, плахите реформи от страна на Гърция и понижените очаквания за развитието на водещите световни икономики бяха определящи за настроението на инвеститорите и оказаха своето негативно влияние върху търговията на БФБ, се казва в доклада за дейността на борсовия оператор. От БФБ уточняват, че оборотът на регулирания пазар се е повишил с над 35% на тримесечна база до 162.99 млн. лв. за юли септември.

Общите разходи за дейността на дружеството са се свили с 3.4% на годишна база и в края на септември тази година са 1.8 млн. лв. Загубата на БФБ за януари-септември е 91 хил. лв., спрямо печалба то 48 хил. лв. за съпоставимия период на миналата година.

Последната сделка с акции на БФБ АД е от 23 октомври, когато 399 лота смениха собственика си. Книжата затвориха без промяна на нива 2.76 лв. за акция.

 

Коментари: 0