Станишев: Първанов ми каза да отида в Брюксел, а той да поеме БСП

„Между 15 и 20 мандата подарихме на ГЕРБ през 2009 г. благодарение на Първанов”, заяви лидерът на социалистите

112 ~ 1 мин. четене

"Първанов допусна тежка политическа грешка с проекта АБВ. Той беше казал, че няма да се връща в БСП. След това уточни, че ще се занимава с академична дейност. А накрая грубо казано ми каза да отивам в Брюксел, пък той ще се върне в БСП", заяви лидерът на социалистите Сергей Станишев в предаването "Шоуто на Слави" в ефира на бТВ.

„Георги Първанов беше добър президент. От моя страна никога не е имало разрив и конфликт с него. Той беше издигнат за президент от БСП. И първият му мандат беше много силен. Вторият не се започна с толкова ясни позиции", добави той.

„Между 15 и 20 мандата подарихме на ГЕРБ през 2009 г. благодарение на Първанов”, заяви лидерът на БСП.  „По това време Първанов заплашил БСП, че ще наложи вето върху изборния кодекс, ако за парламентарните избори не бъде въведен мажоритарен елемент. Нито един от лидерите на БСП не бил съгласен с това, но Първанов настоявал и Станишев склонил. Ако нямаше такъв елемент, ГЕРБ щеше да спечели 102 мандата и ситуацията щеше да бъде друга”, обясни Станишев.

Лидерът на БСП разбира отправи призив за стягане на редиците на БСП. Той поясни, че никой - нито той самият, нито Първанов, нито Калфин, е по-голям от партията. Обяви, че именно заради нея те заемат високите позиции в обществото и политиката.  Станишев призна, че е разочарован от позицията на Ивайло Калфин, защото цялата БСП е работила за него като евродепутат. 

Коментари: 0