Щатските акции изтриха ранните загуби

Банките поведоха ръста

Щатските акции заличиха загубите, с които стартира търговията на Wall Street. Ранната сесия донесе понижения след разочароващите данни за търговията на дребно в САЩ. Допълнителен негативизъм в началото на американската търговия внесоха и опасенията около повишаващата се цена на държавния дълг на Италия и Германия, пише Bloomberg.

Ръст при банковите акции компенсира негативните данни. Най-силно се повишиха акциите на JPMorgan Chase. Книжата на трезора добавиха 2,7% до 34,68 долара за акция. В същото време главният изпълнителен директор на JPMorgan Джейми Даймън даваше обяснения пред Сената на САЩ за 2 млрд. долара загуби за банката от кредитни деривати.

Силен ръст отчетоха и книжата на Dell. Капитализацията на компютърната компания добави близо 4%. Оптимизъм на инвеститорите даде изказването на Майкъл Дел, главен изпълнителен директор на производителя на персонални компютри. По думите на Дел през следващите три години компанията ще се опита да намали разходите си с 2 млрд. долара.

S&P 500 се повиши с 0,1% до 10325,74 пункта, след като в началото на сесията губеше 0,7%. Бенчмаркът Dow Jones Industrial Average също добави 0,1% до 12579,97 базисни точки. Nasdaq Composite се повиши с 0,2% и достигна 2849,87 пункта.

Коментари: 0