Ще има сериозни санкции за изпращане на пратки без придружител

Според транспортния министър Ивайло Московски тази практика е незаконна и не е редно да се прави

7544 ~ 1 мин. четене

Изпращането на пратка по автобус без придружител е незаконно и не е редно да се прави. Това каза в ефира на БНР министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. По неговите думи ще бъдат въведена доста сериозна санкция за това, и ако трябва ще бъде променена наредба или нормативен.

Министърът говори по темата за приватизацията на "БДЖ-Товарни превози", като според него тя може да се случи до края на годината. "Смятаме, че до края на годината можем да приключим процеса и да има сделка. Приемам критиките за това, че настоявах да има високи критерии при допуска на кандидат купувач на предприятието", каза Московски. Той обаче обясни, че е искал високите критерии, за да се премахнат всички съмнения, че правителството иска да подари предприятието.

Московски отново потвърди, че до есента цената на билетите няма да скача, но след това ще има поскъпване. "Всички фактори, които определят цената на билета, са увеличени вече. Така че най-вероятно ще има някакво увеличение, но то няма да е нещо драстично, което да създаде напрежение", допълни той.

Подкрепи Economic.bg