Столичното парно върна 330 млн. на „Булгаргаз”

„Топлофикация София” е изплатила всичките си текущи задължения за доставка на газ

330 милиона лева е превела „Топлофикация София” на „Булгаргаз” от началото на годината до днес. По този начин компанията е изплатила всичките си текущи задължения за доставка на газ за тази година. Това съобщи изпълнителният директор на столичното парно Стоян Цветанов.

От обобщените данни става ясно, че от началото на 2011 година до момента „Топлофикация София” е превела рекордните 836 млн. лева на газовото дружество. Така за първи път в историята компанията няма текущи задължения, като в същото време е намалила и наследени стари дългове с над 40 млн. лева.

„Топлофикация София” получи и три международни сертификата за успешно покриване на стандартите за качество на услугата и обслужване на клиенти, опазване на околната среда и подобряване условията на здраве и безопасност на труда

Технологичните разходи по преноса за първото тримесечие на 2012 г. са намалени с 4,45% спрямо тези през същия период на 2011 г. Така столичното парно е с най-ниските технологични разходи по преноса в сравнение с другите топлинни дружества в страната, въпреки че разполага с над 960 км. топлопроводна мрежа. 

Цветанов заяви още, че вече са факт и новите двугодишни договори с всички фирми за дялово разпределение, с които в полза на клиентите са запазени без промяна цените за отчитане на топломерите и подготвяне на изравнителните сметки. 

Коментари: 0