Стотици на протеста под надслов "Окупирай НДК"

Сред тълпата недоволни се появиха и привърженици на правителството на Пламен Орешарски

88 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Организираният в социалните мрежи протест срещу правителството на Пламен Орешарски под надслов "Окупирай НДК" събра стотици недоволни пред НДК, където се провежда заседание на Съвета на Партията на европейските социалисти (ПЕС). Лидер на ПЕС е председателят на БСП Сергей Станишев.

Хората идват със знамена, деца и кучета, както и на вечерните протести в последните 8 дни, които започнаха след назначаването на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Събралото се множество пред НДК скандира "Оставка", "Мафия", "Червени боклуци", "Станишев go away". Събралите се хора развяват български знамена, както и знамето на Европейския съюз (ЕС).

Сред протестиращите има десетина човека, които дойдоха на протеста с плакати "Орешарски, започни да работиш". Част от тях обясниха, че Сергей Станишев може да управлява, което разяри останалите протестиращи и те пренасочиха недоволството си срещу провокаторите. Полицията започна да извежда поддръжниците на кабинета под ожесточените викове на тълпата.

Около НДК има засилено полицейско присъствие още от вчера заради присъствието на много чуждестранни гости.

Сред събралото се множество се чуват призиви хората да не се отказват и тази вечер отново да се съберат на традиционния протест пред Министерски съвет.

Коментари: 0