Съкратените от "Бургаски корабостроителници" блокираха кръстовище

Утре работниците имат среща с изпълнителния директор Диян Маринов

80 ~ 1 мин. четене

Близо 70 бивши работници от "Бургаски корабостротелници" се събраха на предварително разрешен протест, предаде "Фокус". Скъратените работници блокираха кръстовището на ул "Иван Вазов" и Старата поща, като пропускаха само автобусите на градския транспорт.

Утре в 8 ч. демонстрантите имат уговорка да се срещнат изпълнителния директор на корабостроителницата Диян Маринов. Те се надяват той да внесе повече яснота за бъдещето на завода.

Сред протестиращите имаше и младо момиче с бебе в количка, което показва съпрочастност към съкратения си баща, който със заплатата си от завода издържал цялото семейство.

Повечето от съкратените 150 работници все още имат да получават заплатите си за септември, а около 30 човека чакат и по 6 заплати за 2012 година. Представителите на новите собственици са уверили институциите, че е в ход процедура по несъстоятелност, която ще даде възможност на уволнените работници да получат полагащите им се обезщетения от Държавния гаранционен фонд. Задълженията на корабостроителницата към банки, доставчици и работници са над 100 милиона.

Коментари: 0