Състезание на бизнес идеи в betahaus

Победилите в надпревара за финансиране от фондове LAUNCHub и Eleven

188 ~ 1 мин. четене

На 21 октомври, 2012 (неделя), в споделеното работно пространство betahaus ще се проведе вторият кръг (Seed) на състезанието за стартиращи предприемачи 3Challenge. Събитието се организира от клуба по предприемачество Start It Smart, а достъпът е само с покани. 3Challenge е състезание за млади предприемачи с иновативни бизнес идеи, което продължава една година. При всеки от трите етапа на надпреварата – Idea, Seed и Grow, участниците получават материални и нематериални награди (хостинг, бизнес софтуер, счетоводни услуги, менторство от водещи български бизнесмени и др.), а победителят от финала – Grow – получава възможност за приоритетно представяне на своята идея пред двата инвестиционни фонда – LAUNCHub и Eleven. В момента протича третото издание на 3Challenge (2012 – 2013 г.). 

 През тази година за първи път в историята на състезанието организаторите отварят и неговия втори кръг за кандидатстване с иновативни идеи за бизнес. От тази възможност са се възползвали общо 35 нови екипи от предприемачи, от които ще бъдат избрани между три и пет и ще се включат във втория кръг. По време на Seed деветте участващи екипа, които преминаха първия кръг, заедно с новите участници ще представят развитието на своите бизнес идеи, а жури ще избере три от тях, които ще продължат на Grow.

Журито е в състав: Георги Шарков, изпълнителен директор на ESI Center, Крум Хаджигеоргиев, главен изпълнителен директор на българската софтуерна фирма Melon, Любен Белов, съосновател на НетИнфо.БГ и на инвестиционния фонд LAUNCHub, Александър Ковачев, изпълнителен директор на Red Devil Catering и Даниел Томов, съосновател на фонда Eleven.

Подкрепи Economic.bg