Създателят на Breaking Bad подготвя нов криминален сериал

Сериите на "Battle Creek" ще стартират през 2014 година

324 ~ 1 мин. четене

По-малко от седмица преди последния епизод на сериала Breaking Bad (В обувките на Сатаната) стана ясно, че създателят на хитовите серии подготвя нов проект. Винс Джилигън описва "Battle Creek" като съвременна драма, която се фокусира върху двама много различни един от друг детективи, които се обединяват, за да „изчистят улиците" на американския град Battle Creek. Това съобщава британското издание Telegraph.

Според информацията, сериите ще стартират през 2014 година. Джилигън е искал да започне сериала още през 2002 г., но не е успял да намери инвеститори. Сега Sony Pictures и CBS TV Studios ще бъдат копродуценти на първия сезон (13 епизода), който е поръчан от CBS.

По продукцията Гилиган ще си партнира с Дейвид Шор - създателя на друг изключително популярен сериал, а именно Д-р Хаус (House).

Преди няколко дни сераилът Breaking Bad спечели едно от големите отличия на тазгодишните, 65-и поред американски награди "Еми" за телевизионни предавания и сериали, излъчвани в праймтайма.

Поредицата, разказваща за учител по химия, който се специализира в производството и търговията на метамфетамини, бе определен за най-добър драматичен сериал.

Подкрепи Economic.bg