Свободен достъп в Слънчев бряг

Наличието на бариери се налага от мерки за сигурност, отчитат от дружеството

6662 ~ 1 мин. четене

Достъпът на всякакъв вид превозни средства в Слънчев бряг е напълно свободен, съобщиха от „Слънчев бряг” АД. Намиращите се на определени места бариери са непрекъснато вдигнати и пречки за влизане на превозни средтсва няма, посочват от дружеството.

Наличието на бариери, като съоръжения, се налагало от определени мерки за сигурност и превенция срещу престъпността, когато това е нужно и по преценка на съответните отговорни институции.

От тази гледна точка появилите си в медиите изявления, че в Слънчев бряг ще бъдат премахнати бариерите от 1 юни, са най-малкото абсурдни, просто защото такива няма и не е имало, коментират от компанията.

Проблемите с автомобилния трафик и с поддържането в добро състояние на голямата по обем инфраструктура в комплекса са грижа и отговорност на „Слънчев бряг” АД. Въведените през миналия летен сезон мерки за контролен режим на трафика, регламентирането на безразборното паркиране със „Синя зона”, забраната за хаотично движение на вело-рикши, АТВ-та, мотори и други опасни средства по пешеходните зони, създаде най-после нужното ниво на комфорт за почивка на туристите.

Правилата за ограничаване на нерегламентираните таксита и концентрацията на криминогенен контингент от цялата страна в Слънчев бряг, драстично снижиха броя на оплакванията, предимно от чужди граждани, станали жертва на измами, хулигански прояви, грабежи и изнудвания, смятат от дружеството.

За съжаление, както в началото на миналия сезон, така и в навечерието на лято 2012 г, определени среди и собственици на хотели изявяват своето несъгласие и дори съпротива срещу нормите за ред и сигурност в курорта, добавят от компанията.

 

 

Подкрепи Economic.bg