Такев: Рано е за подем на борсата

Според него сега е моментът за приватизацията на дружеството, защото всяко отлагане намалява цената

6384 ~ 1 мин. четене

Все още е рано да се говори за подем на световните пазари. Някои страни бележат ръст, но България не е сред тях. Това обяви изпълнителнитя директор на Българска фондова борса Иван Такев пред телевизия България он еър, цитиран от Фокус. 

Според него все още не е ясно какъв интерес има към приватизацията на Българската фондова борса.  Ще стане ясно кой действително иска да инвестира, когато бъде отворен депозитара, обясни Такев. Според него е по-добре приватизацията да се случи в момента, защото всяка отлагане намалява цената й.

Приватизацията би била успешна, ако доведе до ползи, които пазарът не може да предложи в момента, допълни той. Мнението на Такев обаче е, че не може да се очаква след като навлезе чуждестранен инвеститор, цените на акциите да достигнат предкризисните нива.

Най-позитивно ще бъде ноу-хауто, което ще бъде внесено отвън. Инвеститорът ще трябва да представи стъпките, които ще предприеме, цената също ще бъде важна, защото, когато се вложат повече пари, то ще има повече вложения след това, с цел да се възвърне инвестицията, коментира още Такев.

Подкрепи Economic.bg