"Танов е човекът, няма време за друг"

Проф. Георги Близнашки, служебен премиер

Цитат на деня:

Снимка: БГНЕС

3647 ~ 1 мин. четене

Подкрепям назначението на Ваньо Танов като шеф на Агенция „Митници". Това каза пред журналисти в Министерски съвет служебният министър-председател проф. Георги Близнашки.

„Положението в митниците е изключително тревожно и са нужни извънредни мерки. Нямаме много време да търсим силна кандидатура", обясни проф. Близнашки. По думите му, Ваньо Танов, по времето на предходното си управление, се е справял много сериозно и трябва да влезе човек, който познава всичко в митниците.

„Има ситуации, при които трябва да се действа и в този смисъл подкрепям тази кандидатура. Трябва да се използват възможностите на доказани професионалисти. Няма никакво време за губене. Танов е необходимият човек в момента и затова подкрепих тази кандидатура", каза още проф. Георги Близнашки.

Междувременно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов сподели в профила си в социалните мрежи, че няма нито един човек от ГЕРБ в служебното правителство.

"Нито един човек от ГЕРБ не сме изпратили в служебното правителство. Ако има такива, които са участвали в нашето управление като експерти и сега са поканени от този кабинет, си е лично тяхно решение и не е съгласувано с мен. Въпреки че заявих, че имам резерви към много хора от служебния кабинет, ние до този момент не сме си позволили да правим обструкции на екипа, включително и на партийни функционери, които са в него. Конституцията казва, че право на президента е да ги назначи и ние се съобразяваме с това", сподели той.

Коментари: 0