Технологичните тенденции през 2013 г.

Няколко основни технологични тенденции се очертават през настоящата година, пишат Entrepreneur

140 ~ 2 мин. четене
Автор: Гергана Малкоданска
Всяка година подобренията на дисплеите, които се показват на международното изложение за потребителска електроника Consumer Electronic Show (CES), успяват да променят начина, по който хората взаимодействат с технологиите.

Изминалата 2012-та беше годината на малките таблети. Сега обаче тенденцията се променя - масивни плочи, които ни подготвят Panasonic, Sony и Lenovo.

IdeaCentre Horizon Table PC, новата разработка на Lenovo, ще ни изненада с 27-инчов сензорен екран и ще работи с Windows 8. Поради по-голямото тегло на таблета, устройството няма да бъде удобно за носене. Очаква се Horizon да излезе на пазара през лятото, а основният недостатък на таблета ще бъде батерията, която ще издържа едва два часа.

Apps приложенията ще ни преследват навсякъде. Конкуренцията на Apple си е поставила амбициозни задачи. Автомобилната компания Ford например ще пускат своя App услуга, която ще може да бъде управлявана чрез гласови команди.

В края на пролетта ще ни изненада и Samsung с T9000. Това не е смартфон, а хладилник с LCD дисплей. Той идва зареден с кухненски организационни App приложения.

Телевизорите вече не са това, което бяха. Те стават по-интелигентни, по-ярки, по-големи и разбира се - по-скъпи. HD телевизорите са голям бизнес, който непрекъснато се развива.

Този месец на пазара технологичният гигант LG пуска 55-инчовия телевизор с OLED дисплей, достъпен срещу сумата от 12 000 долара. Той ще бъде съвместим с LG смартфоните и ще постави нов курс в ерата след дистанционното.

Междувременно Samsung контрират с 110-инчов и 85-инчов телевизор. Възможността за гледането на две програми едновременно тук вече е реалност. Цените все още не са обявени и се знае само, че 85-инчовият телевизор ще бъде достъпен през пролетта.

Говоренето на технологичните устройства ще бъде факт тази година! Гласово-податливите устройства очертават нова ера в технологиите.

Ford's AppLink ще ни даде възможността за гласово командване на автомобилите Fiesta и Focus. Новите телевизори от LG, Samsung и Sony също ще се направляват единствено от гласа ни.

Софтуерната компания за гласови команди Nuance се надява да спомогне за еволюцията на достатъчно устройства през настоящата година. Като цяло, Вие ще може да вършите много повече работа без изобщо да се налага да помръднете пръстта си.
Подкрепи Economic.bg