Телеком търси българския Бил Гейтс

„Мобилтел” създава Център за иновации, ще подпомага добрите идеи

7118 ~ 1 мин. четене

Специален Център за иновации започва работа в „Мобилтел”, съобщиха от компанията. Неговата цел е да създаде общност от иноватори в България, като телекомът ще инвестира и подпомага реализацията на добрите им технологични идеи. 

В рамките на една седмица компанията ще направи техническа и бизнес оценка на предложението, след което ще се свързва с автора на идеята. Ако компанията вижда реализация на предложението в рамките на следващите 3-5 години, ще инвестира в него или ще съдейства то да бъде реализирано от друга компания-партньор на телекома, обясниха от мобилния оператор.

Разработването на прототип на идеята ще отнеме около 2-3 месец, след което новосъздаденият продукт ще бъде тестван в неговата бета версия в т.нар. Тест зона на М-Тел. Тя обединява всички, които искат да изпробват продуктите, преди да придобият търговски вид. Ако потребителите харесат даден прототип, той ще бъде превръщан в реален търговски продукт.

„Склонни сме да инвестираме и шестцифрени суми, ако виждаме потенциал в една идея”, каза днес при представянето на центъра Красен Хинков, директор „Нови пазари и иновации” в „М-Тел”.

По думите му приоритетните области,  в които телекомът ще търси добри идеи, са т.нар. умни градове, свързани къщи, интернет на бъдещето, комуникация от близки разстояния.

Подкрепи Economic.bg