Теодора Георгиева, изп. директор на „ОМВ България” до май 2012 г.

Номинирана в категория „Мисис Икономика”

Скъпи читатели,

след по-малко от 20 дни предстои едно от най-големите бизнес събития в страната – церемонията по връчването на ежегодните награди „Мистър и Мисис Икономика 2012” на списание „Икономика” и www.economymagazine.bg. Конкурентите в 9-те обновени категории вече са ясни, определени от авторитетния Комитет по номинациите, който бе сформиран за провеждането на конкурса.

Предстои жури от 33-ма икономисти, финансисти, експерти и досегашни носители на наградите „Мистър Икономика” да определи имената на победителите тази година.

Преди финала на състезанието „Икономика” ви представя хората, които ще се включат в надпреварата за отличията.

 

Теодора Георгиева и „ОМВ България” са като две свързани думи. Така е още от 1999 година, когато компанията стъпва у нас. Още при старта Георгиева застава на челни позиции в компанията. Тогава тя е на 25 г., майка на бебета-близнаци. Но кандидатства за позицията на директор „Финанси и администрация” по обява и печели. От 2004 година е изпълнителен директор на петролния търговец за страната ни.

И така до май 2012 година, докогато е изпълнителен директор на дружеството. След това предава поста в други ръце, а самата тя продължава работата си за австрийската група.

Георгиева е завършила Университета за национално и световно стопанство с магистърска степен по финанси. Работила е три години в рекламна агенция като финансов директор, като анализатор на проекта "Воден заем" на Световната банка, а има и известен опит в петролния бизнес, тъй като като студентка помага в българска петролна компания.

В последните няколко години начело на компанията Георгиева ръководи бизнес с милиарди левове приходи. ОМВ Блъгария под нейно ръководство достига и задържа лидерската си позиция в Топ 3 на търговците на горива в страната. Това е и една от причините тя да попадне в номинациите на конкурса „Мистър и Мисис Икономика 2012”.

Водещото предизвикателство за един мениджър е да се докаже като експерт с опит, желание и упоритост, споделя тя в малкото си изяви за медиите.

Главната мисия на мениджъра-лидер е да даде визията на своя екип, за да може всички да вървят в една посока, вярва Георгиева. Сред най-важните неща, според нея, е в своя път на доказан професионалист, човек да успее да възпита в себе си и да предаде на другите дългосрочна визия по отношение развитието на бизнеса.

По отношение на дамите, ориентирани към кариера в бизнеса, Георгиева има послание – да не се спират пред предизвикателствата, да си поставят цели, в които да вярват, и да знаят, че един ден ще ги постигнат. За да имат успех жените, ориентирани към кариера, трябва да инвестират време, усилие и много работа. Важен фактор във формулата на успеха е търпението. Мисля, че ние дамите умеем да бъдем последователни и търпеливи, благодарение, на което постигаме своите успехи, казва дамата, призната за един от най-успешните и влиятелни мениджъри у нас в редица медийни класации.

 

 

Коментари: 0