Тестват качеството на АМ „Тракия“

Проверката ще затрудни движението до 16 май

Агенция „Пътна инфраструктура“ ще извърши проверка на настилката на автомагистрала „Тракия“, съобщава агенция Фокус. Ще бъдат извършени тестове със специализирана машина в участъка от Стара Загора до Карнобат.

Тестовете ще се извършват от 8ч. сутринта до 17ч., от 13-ти до 16-ти май. Щ бъде измерена носимоспособността на пътната конструкция. Те ще бъдат по цялата дължина на обекта в двете посоки на движение. Дефлектографът ще се движи със средна скорост от 30 км/ч, а на всеки 286 м ще спира за около 2 минути за отчет. Широчината на машината е една пътна лента (дясна активна лента). Проби ще бъдат взети и чрез специална мобилна сонда.

В зависимост от местоположението на машината върху пътното платно и интензивността на движението по автомагистралата ще се въвежда временна организация на движението с намаляване на броя на пътните ленти. Допустимата максимална скорост на движение в района на проучването се ограничава на 90 км/ч. Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите, пътуващи от Стара Загора към Карнобат и обратно, да карат внимателно и да спазват въведената временна организация на движението.

Тези проучвания са обичайна практика след въвеждането в експлоатация на новопостроени пътни участъци, финансирани от европейските фондове.

Коментари: 0