Тим Кук: Apple подготвя нови големи продукти

В интервю за All Things Digital изпълнителният директор на компанията коментира настоящата ситуация около технологичния гигант

184 ~ 2 мин. четене

"Дали Apple е загубала форма? Категорично не", заяви главният изпълнителен директор на компанията Тим Кук в интервю за All Things Digital.  На въпрос дали компанията е в беда и дали е започнала да губи хладнокръвие, Кук отново отговори с "категорично не". Според него Apple е представила безпрецедентен брой нови устройства като iPhone 5, iPod и новите Mac-ове, които са успешни.

"Винаги сме имали компетентни съперници", казва Кук. "Все още се борим срещу Microsoft в компютърното пространство. Борихме се и срещу хардуерни компании като Dell, но винаги сме се представяли достойно". "Винаги сме правили най-добрите продукти и въпреки спада на акциите в последните месеци, компанията е в отлична форма", смята още Кук.

Главният изпълнителен директор заяви, че Apple трябва да се фокусира върху новите продукти, и че "компанията вече има някои подготвени идеи". Той обаче не даде повече подробности за това, в какъв срок можем да очакваме нов иновативен продукт.

Тим Кук коментира и Google Glass, заявявайки, че вижда някои положителни черти в тях, и че устройството е "невероятно интересно". "Това е една област, която вече е узряла за проучване. За да се убедят хората в нещо, те трябва да повярват в него. Още повече в продукт, който да носят".  Кук казва, че целта на компанията винаги е била да направи най-добрите продукти и че Apple винаги е успявала да го постигне.

Наскоро обаче комисия към Сената на САЩ установи, че през последните четири години технологичният гигант не е платил никакъв данък за приходите си извън САЩ. Комисията определя Apple като една от компаниите в страната, укриващи данъци в най-голям размер.

Според властите производителят на iPhone е използвал "сложна мрежа от офшорни юридически субекти", за да избегне плащането на милиарди долари данък върху приходите. От компанията обявиха, че не са използвали данъчни трикове, а изпълнителният й директор Тим Кук ще даде показания пред Сената.

"Ние плащаме данъците, които дължим, всеки долар. Ние не зависим от данъчни хитрини. Не държим парите си някъде на Карибските острови", заяви Кук.

Подкрепи Economic.bg