"Токуда Банк" увеличава капитала си с 15 млн. лв.

Увеличението трябва да бъде извършено незабавно

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Основният акционер на "Токуда Банк" - International Hospital Service (IHS) ще увеличи капитала на банката с 15 млн. лв. Решението е било взето по време на общо събрание на акционерите. В решението се посочва, че увеличението трябва да бъде извършено незабавно.

Увеличението на капитала отразява продължаващата подкрепа на "Токуда Банк" от страна на International Hospital Service (HIS) и Tokushukai Medical Group, се казва в съобщението на банката. Там се посочва още, че увеличението на капитала е в отговор на продължаващото предизвикателство на икономическа среда, както и на съществуващите възможности за разширяване дейността на банката. В допълнение, на Надзорния съвет е възложено от акционерите непосредствено наблюдение на капиталовите изисквания за ускоряване на растежа на банката.

Увеличението на капитала в сегашния му размер е почти два пъти по-голямо от обявеното през октомври увеличение с 8 млн. лв. На проведеното тогава общо събрание на акционерите беше взето решение увеличението на капитала да се осъществи чрез емитиране на 800 000 поименни безналични акции на стойност 10 лева всяка.

Коментари: 0