Това ли е новият най-бърз суперавтомобил?

Underground Racing превърна Lambo Aventador LP 700-4 в истински звяр

Какво ли ще се случи, ако сложите двигател с мощност 1200 к.с. в лек корпус на Lamborghini Aventador LP 700-4? Момчетата от Underground Racing направиха точно това, увеличиха мощността на 6,5-литровия V12 агрегат, така че графиките от Дино теста да изглеждат познати на инженерите от Bugatti. Тунерите са известни със слабоста си към оптимизиране на екзотични автомобили. Пресен пример за това е Gallardo, което бе настроено да достига мощност от над 1500 к.с.

Този пакет, който вече е достъпен на пазара, добавя два турбокомпресора към 12-цилиндровия V-образен агрегат. По този начин тунерите са увеличили стандартните 690 к.с. до около 1200 к.с. Това не е проста работа, благодарение на опита, натрупан през годините, Underground Racing изгражда на ново двигател, който е значително по-здрав и издръжлив. Скоростната кутия е подсилена, а специално за клиентите се предлага функция Quickshift. Важно е да се отбележи, че системата за задвижване на четирите колела е запазена, съобщава speed-press.com.

Все още на са разкрити всички характеристики, но тунерите обявиха, че благодарение на оптимизациите, Aventador ще ускорява от 0 до 100 км/ч само за 2,2 сек. Това е с 0,7 сек. по-бързо от стандартния модел и с 0,3 сек. от Bugatti Veyron Super Sport!

Коментари: 0