Трактори в София няма да има

Земеделските производители вече не вярват нито на Найденов, нито на премиер, каза председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Радослав Христов

164 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Трактори в центъра на София няма да има. Протестът на земеделските производители ще бъде само с хора. Това каза в ефира на bTV председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Радослав Христов. Той уточни, че протестът ще се състои между 18 и 22 февруари.

"Към днешна дата земеделските производители са излъгани", каза Христов. Той е категоричен, че земеделският министър Мирослав Найденов не си е свършил работата и трябва да си подаде оставката. "Когато бяха предишните протести премиерът Борисов обеща, че който не си върши работата, ще си ходи. Вчерашното извинението на министър Найденов за забавените субсидии означава, че не си е свършил работата, но все още е министър", каза още Христов.

Той обясни, че не става въпрос само за зърнопроизводителите. "Ако в началото на тази пролетна кампания средствата не се изплатят, ще бъде много трудно. В началото на март се сеят пролетните култури", обясни председателят на асоциацията.

Земеделските производители вече не вярват нито на Найденов, нито на премиер. Преди 14 месеца Найденов каза, че вече се печатат ваучерите за гориво с намален акциз. Това не се случи. Не се случи и 10-те лева национално доплащане. Преди 14 месеца премиерът каза, че ако със земеделието се случи нещо, ще се извадят пари от бюджета и производителите ще бъдат подпомогнати. Той каза още, че хората ще бъдат компенсирани за пропаднали площи, но Дянков не даде", каза Христов.


Подкрепи Economic.bg