"Трейс" ще ремонтира стадион "Берое"

Книжата на компанията се сринаха с 6.32%

508 ~ 1 мин. четене

Публичната инфраструктурна компания "Трейс Груп Холд" АД ще ремонтира лекоатлетическата писта на градския стадион "Берое" в Стара Загора, съобщиха от компанията до инвеститорите на фондовата борса. Проектът е спечелен от Обединение "Берое 2013", с водещ партньор "Пи Ес Ай" АД, което е дъщерно дружество на "Трейс Груп Холд". Останалите партньори са "Онтарио Спорт" и "240 Лимитид".

Договорът е за 1.2 млн. лв., а финансирането е осигурено от републиканския бюджет и от този на Стара Загора. Срокът за изпълнение е 120 календарни дни.

Според заданието изпълнителят трябва да изградени съвременна лекоатлетическа писта, която е необходима за провеждането на държавни, балкански, и европейски първенства и турнири. Ще има възможност за целогодишното й използване от професионални спортисти, ученици и любители на леката атлетика, твърдят от "Трейс". От компанията добавят, че в момента пистата е в лошо състояние.

Днес книжата на "Трейс Груп Холд" загубиха 6.32% от стойността си до цена на затваряне от 3.47 лв. за акция. По позицията на компанията бяха сключени 28 сделки, в които 6000 лота смениха собственика си.

Подкрепи Economic.bg