Три сайта за залагания искат лиценз за работа в България

На 18 юни повечето интернет доставчици филтрираха достъпа до 22 сайта за залози без лиценз

244 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Три сайта за спортни залагания за подали документи и кандидатстват за лиценз за организиране на хазартни игри в интернет. Това заяви новият председател на Държавната комисия по хазарта (ДКХ) Иван Еничеров, цитиран от "Стандарт". На 18 юни повечето интернет доставчици филтрираха достъпа до 22 сайта за залози без лиценз, изпълнявайки решение на Софийския районен съд.

Единият от кандидатите за лиценз е efbet.com, който е регистриран в Малта.

Еничеров посочи, че интернет доставчиците филтрират само достъпа до сайтовете, но не и плащания към потребителите. Така всеки, който е бил в заварено положение, и достъпът до сайта е бил прекъснат преди да осребри печалбата си, трябва сам да се свърже с организатора на хазартната игра.

Все още обаче не всички доставчици на интернет са блокирали сайтовете. Освен това организаторите на хазарт може да пуснат нови сайтове, чрез които да се правят залозите. Еничеров посочи, че списъкът с нелицензирани сайтове ще се допълва.

Интернет доставчиците, които не се съобразят със Закона за хазарта и не филтрират нелицензираните сайтове, подлежат на глоба от 10 до 30 хил. лв. В ДКХ съществува казусът дали да се налага по една глоба на всеки доставчик на интернет, който не спазва правилата, или да се налага глоба за всеки нефилтриран сайт. "Така, че да си правят сметка, когато става дума за 21 сайта", коментира Еничеров.

Коментари: 0