Тръгва строежа на "Струма"

Премиерът Борисов и двама министри правят първа копка на ЛОТ 4 от магистралата

6216 ~ 1 мин. четене

Тръгва строежът на нова магистрална отсечка. Премиерът Бойко Борисов и двама министри - на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, ще дадат старт на строителството на ЛОТ 4 Сандански-Кулата от автомагистрала „Струма”, съобщиха от МРРБ и правителствената пресслужба. 

 

Церемонията ще се състои от 12,00 часа на изхода от град Сандански в посока Кулата на международен път Е-79. Дължината на ЛОТ 4 е 15 км (от км 423+800 до км 438+500), а срокът за изпълнение e 23 месеца. Договорът за строителство бе подписан на 19 март т. г. Стойността му е 55 980 000 лв. без ДДС. Изпълнител е „АКТОР” АД. Строителният надзор ще осъществява „ПЪТИНВЕСТИНЖЕНЕРИНГ” АД, чийто договор е за 297 016 лв. без ДДС. 

 

Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз чрез ОП „Транспорт“ 2007-2013 г.

 

Трасето на ЛОТ 4 преминава през териториите на общините Сандански и Петрич. На обекта ще бъдат изградени 5 надлеза (3 селскостопански), 5 подлеза (3 селскостопански и 2 жп подлеза на жп линия „София – Кулата”), 7 моста (5 моста за автомагистрала „Струма” и 2 моста при жп линия „София – Кулата”). Ще бъдат монтирани шумозаглушителни прегради между магистралата и населените места.

 

Общата дължина на АМ „Струма” - от Даскалово до гръцката граница, е 150 км. Трасето е част от европейския транспортен коридор №IV и от Трансевропейската автомагистрала „Север – Юг”. По нея се осъществява и пътният трафик за Гърция.Подкрепи Economic.bg