Удължен е срокът за приватизация на БДЖ

Документи за участие в процедурата могат да се купуват до 7 януари

Срокът за закупуване на конкурсна документация за приватизацията на 100% от "БДЖ-Товарни превози" ЕООД се удължава до 17:30 ч. на 7 януари 2013 г., съобщиха от Агенция за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК). За удължаването намекна в интервю за www.economymagazine.bg изпълнителният директор на АПСК Емил Караниколов.

Освен срокът за закупуване на документи се удължават и останалите срокове в конкурсната процедура. Представяне на документация за съответствие може да се направи до 15 ч. на 28 януари 2013г., а сроковете за закупуване на информационен меморандум и издаване на сертификат за регистрация ще е до 18 февруари 2013 г. Обвързващи оферти ще се подават до 15 часа на 12 март 2013 г. До тази дата ще се внася и депозитът за участие, който е 20 млн. евро или равностойността им в български лева.

Удължаването е във връзка с получени писма от страна на потенциални инвеститори с молба от допълнително време за комплектоване на документите във връзка с почивните дни по време на коледно-новогодишните празници, обясниха от АПСК.

Коментари: 0