Удължиха срока за подаване на оферти за ВМЗ

До 4 януари кандидат-купувачите могат да огледат активите

Автор: Атанас Христов

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) удължи до 15 ч. на 11 януари 2013г. срока за подаване на обвързваща оферта за приватизацията на "Вазовски машиностроителни заводи" ЕАД, Сопот, съобщиха от АПСК. Процедурата е за продажба на 119 млн. акции, или 100% от капитала на ВМЗ, Сопот. В момента едноличен собственик е Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ).

Срокът за извършване на огледи на активи на дружеството и срещи с ръководството на ВМЗ също се удължава - до 4 януари 2013 г. Дотогава кандидат-купувачите ще могат да се срещат и с представители на АПСК и МИЕТ, като ще получат и достъп до Информационна зала.

В началото на миналия месец стана ясно, че кандидатите да купят държавното предприятие са трима, като документи подадоха софийските "Сейдж консултантс" АД и "Емко" ЕООД, и русенското "Дунарит" АД. АПСК обаче допусна само "Емко", като поиска от фирмата разяснения по подадените документи за съответствие с предварителните квалификационни изисквания. Останалите два кандидати бяха отстранени, защото не отговарят на условията. Преди седмица стана ясно, че приватизацията на заводите се отлага за 2013 г.

Коментари: 0