"УниКредит Факторинг" с нов изпълнителен директор

Компанията се поема от Ася Баева

Ася Баева е новият изпълнителен директор на "УниКредит Факторинг", съобщиха от компанията. Тя има повече от 16 години опит в банковата сфера и по-специално в областта на корпоративната стратегия, планирането и управлението на продажбите. Кариерата й в "УниКредит" започва през 1996 г. в клонова мрежа.

От 2003 г. досега Ася Баева е заемала позициите директор „Търговска стратегия“, директор „Корпоративни клиенти“ и заместник-директор на дирекция „Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране“. Тя е била мениджър на проекта по стартиране на факторинг бизнеса в "УниКредит Булбанк" през 2004-2005 г., а в периода на интеграцията между "Булбанк", "HVB Банк Биохим" и "Хебросбанк" е ръководила процесите по сливането в областта Корпоративно банкиране, продажби и деривати.

Досегашният изпълнителен директор на "УниКредит Факторинг" - Филип Генов, става директор “Бизнес развитие” в дирекция „Маркетинг“, "УниКредит Факторинг" Италия.

Въпреки кризата факторингът отбеляза значителен ръст през последните години. Ръстът в световен мащаб през миналата година в сравнение с 2010 г. е 22% до 2 трилиона евро. Факторинг пазарът в България е отчел над 50% ръст през 2011 г. спрямо предишната година, като най-голям е делът на вътрешния факторинг, следван от експортния.

„Вярваме, че пред факторинг пазара в България стоят само добри възможности поради естеството на услугата и доказаната ѝ полезност за бизнеса в световен мащаб. УниКредит Факторинг ще продължи да популяризира предимствата на цялостната факторинг услуга и да предлага стандарти за иновация и качество. Искаме да сме полезни на клиентите си, да си партнираме и да растем заедно“, коментира Ася Баева.

Коментари: 0