Усвоени са над 1 млрд. лв. по програмата за човешки ресурси

Радвам се, че ГЕРБ подкрепят леви социални политики, които не бяха заложени в бюджета за 2013 г, каза Дора Янкова

84 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Усвоили сме над 1 млрд. лв. по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" (ОПРЧР). Усвоените от нас средства доведоха до разкриването на над 100 хил. нови работни места и повече пари за бизнеса, които бяха изключително важни за подобряването на квалификацията на работници и служители. Това коментира в ефира на Нова телевизия Тотю Младенов, бивш министър на труда и социалната политика в правителството на ГЕРБ и настоящ депутат от партията.

"Бомбата беше заложена през 2007 г., когато бяха усвоени едва 40 млн. лв. по програмата", отговори Тотю Младенов на наследника си в социалното министерство Хасан Адемов, който пръв заговори за "заложени бомби" в министерството.

Народният представител от "Коалиция за България" Дора Янкова добави, че се радва на факта, че ГЕРБ подкрепят леви социални политики, които не бяха заложени в бюджета за 2013 г. "В следващия бюджет детските могат да се увеличат до 50-60 лв. Може да се разшири и обхвата на хората, които ги получават", убедена е Дора Янкова.

Тотю Младенов обаче поясни, че за увеличаване на детските надбавки и разширяване на обхвата ще са нужни над 1 млрд. лв. допълнително към бюджета на социалното министерство. "Всички искаме детските да се повишат, но това може да стане, когато има развита икономика. Трябват повече приходи. Дано да стане", пожела си Младенов.

"Скоро ще внесем законопроект, който дава възможност при несъстоятелност на работодателя работниците да си получат заплатите. Работи се много усърдно за решаване на проблемите в енергетиката", добави от своя страна Дора Янкова.

Подкрепи Economic.bg