В България ще дойдат повече туристи през 2013 г.

Делян Добрев не харесва новото туристическо лого, другите варианти били по-добри

3620 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Очакванията са и през 2013 г. отново да има повече туристи в България. Ранните записвания показват, че повишението на посетителите от Русия ще е около 9%. Ръстът е различен от различните държави. Данните изнесе министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев в ефира на TV7. "Като цяло очакваме 5% ръст на туризма за зимния сезон. Въпреки атентата в Бургас през 2012 г. имаме над 5% ръст на туристите за изминалата. Очакванията за 2013 г. са отново да има повече туристи", обясни Добрев.

Според него в Индия има огромен интерес към България. Страната ни се представи в Индия на изложение, като някои от туроператорите са казали на икономическия министър, че за последните 20 години не са виждали такъв интерес към страната ни.

Делян Добрев коментира и скандала около новото туристическо лого на България, което трябва да представя страната ни като туристическа дестинация. "Аз също не бях фен на това лого. Имаше три различни вида. Според социологическите проучвания избраното лого е одобрено от 80% от хората. На мене лично останалите две предложения ми харесаха повече", обясни икономическият министър.

Подкрепи Economic.bg