Вдигат с 8% цените на билетите за влак до морето

Промяната е наложителна, тъй като цените на билетите не са променяни от 4 години и има натрупана инфлация, обясни транспортният министър

188 ~ 1 мин. четене
Автор: Стилиян Гребеничарски

От 1 март цените на билетите на търговските влакове до морето поскъпват с 8%. Това обяви министърът на транспорта и информационните технологии Данаил Папазов, който днес дава старт на строителството на железопътния участък Пазарджик - Стамболийски, предаде репортер на Economic.bg.

Мярката за увеличение на билетите за влак до морето бе обсъждана още в края на 2012 г. По думите на министър Папазов промяната е наложителна, тъй като цените на билетите не са променяни от 4 години и има натрупана инфлация. 

Относно влаковия инцидент в петък, министърът заяви, че внасят в парламентарната комисия предложение посегателствата върху инфраструктурата да се наказават със затвор от 5 до 15 г. за загинали, а от 3 до 10 години - за особено тежки случаи. Папазов допълни, че е важно гражданското общество да бъде по-непримиримо и да сигнализира при съмнения за престъпление

Транспортният министър отбеляза още, че през 2013 г. има 3% увеличение на пътникопотока спрямо 2012г. "Очакванията за настоящата година са за ново увеличение на пътниците, с оглед по-големия брой влакове в новия график", обясни още Данаил Папазов.

Коментари: 0