Великобритания с нови мерки срещу имиграцията

Лондон заедно с Италия, Германия, Холандия и Финландия, работят за отлагане на правото на обезщетения

128 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Британският министър на труда и пенсиите Иън Дънкан Смит обяви, че правителството подготвя допълнителни мерки срещу нежеланата имиграция в страната. По думите му Лондон, заедно с още няколко европейски правителства – на Италия, Германия, Холандия и Финландия, работят за отлагане на правото на обезщетения, които българските и румънските работници могат да поискат при преместването си от една в друга европейска страна, пише bTV.

Смит обясни пред британски вестник, че имиграцията предизвиква растяща тревога във Великобритания и редица други страни. Междувременно еврокомисарят по заетостта и социалните въпроси в страната Ласло Андор смята, че работниците мигранти са благодат, а не напаст за британската икономика.

"Не бива да се заблуждаваме, че социалната система на Обединеното кралство е много по-щедра от тази на други страни. Франция, Дания и още няколко държави имат значително по-щедри социални системи", заяви Андор пред Би Би Си.

По думите на еврокомисаря работниците-мигранти дават принос за системата. Те получават много по-малко под формата на социални услуги или помощи, отколкото дават на системата под формата на принос и данъци, смята Андор.

Коментари: 0