Великобритания ще спира българи и румънци с антиреклама

"Имигранти от Румъния или България.. Няма да ви хареса тук"

120 ~ 1 мин. четене

"Ако обичате, не идвайте във Великобритания - тук вали, работа се намира трудно и е ниско платена". Подобни призиви  са част от обмисляната от британските министри негативна кампания, с която те планират да намалят имиграцията догодина, когато ще отпаднат работните ограничения за гражданите от Румъния и България, пише вестник "Гардиън".

Според министър, цитиран от изданието, негативната рекламна кампания трябва "да коригира впечатлението, че улиците тук са постлани със злато".

Източник от Даунинг стрийт заявил вчера: "Вярно е, че се обмислят различни варианти, но сега няма да коментираме конкретните неща, които се споменават. Това е процес, който е в ход и предстои да направим предложения, когато му дойде времето".

Според същия източник правителството не смята, че промяната в правилата задължително ще доведе до голям наплив на хора, още повече, че румънците имат тесни връзки с Германия и Италия, а не с Великобритания.

Сред обсъжданите варианти е да се ограничи достъпът на имигранти от ЕС до държавна работа или да бъдат депортирани онези, които отидат във Великобритания и не намерят работа в срок от три месеца.

Статията на британския вестник е озаглавена: "Имигранти от Румъния или България? Няма да ви хареса тук".

Подкрепи Economic.bg