Добрев: Само 12% смятат, че сме сгрешили за „Белене“

Според икономическия министър с 20-те милиона лева за референдума БСП са си направили безплатно социологическо проучване

Снимка: БГНЕС

124 ~ 1 мин. четене
Автор: Мария Владимирова

Само 12% от българите смятат, че правителството е взело грешно решение, спирайки строителството на АЕЦ "Белене". Така коментира пред ТВ7 министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев резултатите от провелия се вчера национален референдум.

От всички български гласоподаватели 12%  гласуваха "за" АЕЦ "Белене". Това означава, че едва 12% от хората смятат, че българското правителство е взело грешно решение, 8% твърдо заявиха, че правителството е взело правилното решение, а останалите 80% отказаха да дадат своя вот, не гласуваха "за" въпреки възможността, която им бе дадена, заяви Делян Добрев. Според него 80-те процента, които не са дали своя глас са хора, които или смятат въпросът за глупав или подкрепят решението на правителството и за това не смятат, че трябва да гласуват.

Икономическият министър бе категоричен, че това са най-неразумно похарчените 20 милиона лева на държавата. По думите му те са били използвани за едно безплатно социологическо проучване на БСП.

Според Добрев от този референдум загубиха всички, най-вече българското общество.

Подкрепи Economic.bg