Видин ще изгражда воден цикъл за 95 млн. лв.

Ниските доходи и високата безработица са основните проблеми в града, обяви кметът Герго Гергов

352 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

В един от най-бедните областни градове в България - Видин ще бъдат вложени 90-95 млн. лв. за изграждането на нов воден цикъл. Това обяви в ефира на TV7 кметът на града Герго Гергов. Според него тази инвестиция се налага, за да се намалят загубите на вода, което ще помогне и сметките на гражданите да спаднат драстично. "ВиК дружеството в града е едно - то е държавно. Алтернатива няма, добави Гергов. По думите му загубите са големи, а ВиК мрежата е в лошо състояние.

По този начин кметът на Видин отговори на гражданите на града, които твърдят, че освен високи сметки за ток, плащат и скъпа вода. "Сметките са високи, да. Може би се виждат по-високи заради ниските доходи", обясни Герго Гергов.

"В последната малко повече от година въведохме нов морал в управлението на Видин. Намалихме публичните задължения, а усвояването на еврофондовете се повиши", защити се Гергов. Общинари добавиха, че разплатените просрочени задължения са близо 15 млн. лв., като освен това е спряно натрупването на нови дългове.

Според Гергов ситуацията във Видин е контрастна спрямо останалата част на страната. Основните проблеми, очертани от кмета, са най-вече ниските доходи и високата безработица.

Гражданите попитаха кога "Харта за Видин" ще се превърне в програма за управление, защото чрез нея е дошла сегашната власт.

Подкрепи Economic.bg