Вигенин: В Индия не ме питаха за протестите

Кабинетът "Орешарски" ще съществува, докато има парламентарна подкрепа, каза външният министър

168 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

В моите контакти с колегите не коментираме искането за оставка на кабинета "Орешарски". Това каза външният министър Кристиан Вигенин в ефира на Нова телевизия. "Концентрираме се върху външните работи. Вчера се прибрах от Индия и мога да ви кажа, че там не са ме питали. Разговаряхме с колегите от азиатските държави", обясни той.

Според него протестиращите в България "са много иновативни и ще дадем на света нови начини за протестиране". "Мисля обаче, че трябва да има някаква мярка в начина на изразяване при протестите", категоричен е външният министър. Според него няма държава в света, която да позволи на групи хора да разбият загражденията и да окупират парламента. "Насилственото окупиране на парламента е абсурдно дори да се помисли. А тези, които искаха да го направят, много внимателно да си помислят", каза Вигенин.

Според него кабинетът "Орешарски" ще съществува, докато има парламентарна подкрепа. "Не виждам причина правителството да подава сега оставка", обясни той. "Една оставка в такава ситуация не решава нищо. През февруари имахме една друга ситуация", категоричен е Вигенин.

Подкрепи Economic.bg