Volvo лансира наесен новото поколение джип XC90

Шведският концерн представи прототипа на бъдещия SUV на изложение в Детройт

4136 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Автомобилният производител Volvo ще пусне новия си модел XC90  на пазара през есента на 2014 г., съобщи авторитеното специализирано списaние Auto-Motor-Und-Sport Bulgaria. В Детройт студията на Volvo XC Coupé хвърлиха малко светлина върху новия голям SUV. Отделянето на големия Volvo-SUV XC90 за мнозина вече е просрочено. Идната есен той трябва най-после да бъде готов и шведите ще поставят новия SUV под светлината на прожекторите.

По време на автомобилното изложение в Детройт компанията прави доста точен преглед на приемника на XC90. Концептът Volvo XC Coupé продължава дизайна на Coupé студията от изложението IAA.

Размерът на каросерията е станал по-голям, като едновременно с  това главният дизайнер на Volvo Томас Ингелат е проектирал изцяло нов завършек на задната част на автомобила.

За база на Volvo XC Coupé Concept е послужил новият мащабен архитектурен продукт (SPA) на шведския производител, който ще бъде основа на всички бъдещи средни и големи модели на марката.

Задвижването ще се осъществява от четирицилиндровите двигатели на новата моделна палитра, представена на IAA, достигащи мощност от 120 до 225 к.с. при дизеловите и от 140 до 306 к.с. при бензиновите двигатели. Предаването на мощността е поверено на нова осемстепенна автоматична трансмисия или на подобрена шестстепенна механична скоростна кутия.

Коментари: 0