Връчват наградите "Инвеститор на годината"

На церемонията ще присъстват президентът Росен Плевнелиев и икономическият министър Делян Добрев

124 ~ 1 мин. четене

На церемония в 17 ч. днес ще бъдат раздадени наградите "Инвеститор на годината-2012". Събитието се организира от Българската агенция за инвестиции.

Един от призовете ще бъде връчен от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. На церемонията ще присъстват президентът Росен Плевнелиев и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Борислав Стефанов.

Това е седмото издание на наградите „Инвеститор на годината”. И през тази година за отличията се състезават компании в областите на автомобилостроенето, високите технологии, биотехнологиите, медицинското оборудване и фармацията. Наградени ще бъдат фирми, направили значима стъпка в развитието си чрез устойчиви и ефективни инвестиции, с които са допринесли за развитието на икономиката, разкриването на нови работни места и стимулирането на по-бърз икономически растеж, придържайки се към високи норми на корпоративна и социална отговорност.

Победители от минали години са „Луфтханза Техник София“, „Хюлет Пакард България”, „Тракия Глас България” ЕАД, „Иксетик Пловдив” ЕООД, „АББ Аутомейшън“ ЕООД, „Солвей Соди” АД и др.

Подкрепи Economic.bg