Във Венецуела замениха Бог с Чавес в молитва

"Наши Чавес, който си на небето, да се свети името ти и да дойде при нас заветът ти", започва вариацията на основната християнска молитва

Във Венецуела замениха Бог с Чавес в молитва

Единната социалистическа партия на Венецуела замени с името на покойния президент Уго Чавес обръщението към Бог в своеобразна вариация на основната християнска молитва, пише БТА.

Вариантът на молитвата, изречена от делегатката Мария Естрея Урибе пред аплодиращата зала гласи: „Наши Чавес, който си на небето, да се свети името ти и да дойде при нас заветът ти, така че да можем да го разпространим на хората тук и другаде. Дай ни светлината си и ни води всеки ден. Не ни въвеждай в изкушенията на капитализма, избави ни от злото на олигархията и от престъплението на контрабандата, защото наша е родината, мирът и животът вовеки. Амин. Да живее Чавес!".

Макар че Уго Чавес почина през март 2013 г., към личността му във Венецуела има огромна почит, припомня Ройтерс.  Чавес спечели подкрепата на венецуелците с мащабната си социална програма и честите атаки срещу „крадливия" бизнес елит.

Сега обаче, макар и да е богата на петрол, Венецуела има сериозни икономически проблеми. Годишната инфлация минава 60%, а много стоки се превърнаха в дефицитни.

Същевременно бяха обявени и значителни промени в правителството на страната, продиктувани от новата управленска концепция на „Петте революции".

Припомня се и, че в средата на август правителството на Венецуела подаде оставка. Вицепрезидентът Хорхе Ареаса обясни това с необходимостта да се делегират на държавния глава пълномощията на всички министри, за да се проведе реорганизация на изпълнителната власт.

Коментари: 0