Възможностите за инвестиции в Индонезия

В страната има значителни минерални природни ресурси

324 ~ 1 мин. четене

Актуалните възможности за бизнес и инвестиции в Индонезия, както и промените в икономическото и търговско законодателство на страната ще разясни на своите членове Българската търговско-промишлена палата (БТПП). Събитието ще се проведе, днес от 10 ч. и е съвместно с Посолството на Индонезия в България.

Индонезия е перспективен търговски партньор на България сред страните от Югоизточна Азия. Разполага със значителни минерални природни ресурси - природен газ, въглища, нефт, цинк, никел, мед, боксит и злато.

Сред основните стоки, които изнасяме към Индонезия са семена от анасон, ким, кориандър, медни ламарини, тютюни, интегрални схеми, препарати за храна на животни, машини за отливане с приложение в металургичната промишленост, хартия за рециклиране.

Българският внос се формира основно от кафе, аминосъединения, палмово масло, хартии и картони, машини за пресяване, масла и мазнини, електрически акумулатори.

Промените в условията за бизнес и търговия в Индонезия през последните години ще бъдат представени от Н. Пр. Саптомо, посланик на Индонезия в България.

Подкрепи Economic.bg