Взрив в складове за боеприпаси до Петолъчката

Поне 6-7 души са ранени, съобщиха от здравното министерство

Снимка: БНР

Складове с боеприпаси гърмят между Петолъчката и село Лозенец, съобщи агенция Стандарт Нюз. От Военна полиция потвърдиха за инцидента. Чул се е първоначален взрив, последван от още експлозии. Очевидци твърдят, че се вижда огромен пламък от поне 20 километра.

Става дума за частни складови помещения, които се стопанисват от софийска фирма, притежаваща лиценз за утилизация на военна техника. Сградите са на бивши поделения.

Има изпочупени стъкла на съседна оранжерия и паднал покрив на заведение на Петолъчката.

Частично е затворен пътят София-Бургас. Движението край възела се отклонява, към мястото пътуват екипи на Пътна полиция. Образувало се е голямо задръстване.

На мястото са изпратени линейки, пострадали са поне 6-7 души, които се настаняват в болници в Сливен и Ямбол, предаде Фокус. Има готовност тежко пострадали да бъдат преместени в "Пирогов".

Подобен взрив на складове с боеприпаси стана в ранното утро на 3 юли 2008 година във военното поделение на Челопечене, недалеч от София. Около 30 минути жителите на столицата чуваха гърмежите и усещаха трусове като при земетресение.

Министрите на вътрешните работи Цветан Цветанов и на отбраната Аню Ангелов пътуват към мястото на инцидента по разпореждане на премиера Бойко Борисов, съобщиха от правителствената информационна служба.

Коментари: 0