Wells Fargo ще съкрати 2300 служители

Елиминирането на работните места се налага заради намалялото търсене на кредити за рефинансиране

100 ~ 1 мин. четене

Wells Fargo & Co - най-големият ипотечен кредитор в САЩ, ще съкрати 2300 работни места в бизнеса с жилищното кредитиране. Елиминирането на работните места се налага заради намалялото търсене на кредити за рефинансиране, което се очаква да се понижи още повече заради увеличаването на лихвените проценти.

През последните няколко седмици са направени и други по-малки съкращения в клоновете на банката в цялата страна, твърдят пожелали анонимност източници на Bloomberg. Общото свиване на работната сила на Wells Fargo ще е около 20%. Към 31 март в бизнеса с жилищно кредитиране на банката са заети 11 406 служители.

Прогнозата на Wells Fargo е, че ипотечното кредитиране ще се забави до края на тази година, тъй като по-високите лихви за рефинансиране направиха заемите по-малко привлекателни.

Wells Fargo е най-големият работодател сред банките в САЩ, като в средата на годината за финансовата институция работят общо 274 хил. души. Вчера книжата на Wells Fargo се понижиха с 0.5% до 42.36 долара за акция.

Подкрепи Economic.bg