Забраняват движението на камиони вечер по празниците

Забраната се отнася за всички периоди, в които е определен повече от един почивен ден

От 16.00 ч. до 22.00 ч. се забранява движението на тежкотоварни автомобили (включително с ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника по републиканската пътна мрежа, съобщиха от МВР. Забраната се отнася за всички периоди, в които е определен повече от един почивен ден, и за последния работен ден и за последния почивен ден от седмицата.

Ограничението важи за: Автомагистрали; Пътища I-ви клас; Пътища II-ри клас в участъците ІІ-55 Дебелец - Гурково, ІІ-66 Стара Загора - Сливен, ІІ-99 Бургас - Царево, ІІ-11 и ІІ-15 Оряхово - Мизия, ІІ-86 Пловдив - Смолян, ІІ-19 Симитли - Гоце Делчев, ІІ-18 Околовръстен път София, ІІ-29 Добрич - границата с Румъния.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни. Ограничението ще бъде в сила до 30 септември 2012 година за последния работен ден и за последния почивен ден от седмицата.

От 2 до 5 май поради ремонт на кабели в дясната тръба на тунел „Траянови врата” на автомагистрала "Тракия", ще бъде въвеждана ежедневно временна организация за безопасност на движението. До приключване на ремонтните работи за светлата част на денонощието, движението на МПС ще бъде затваряно в активната лента за движение и пренасочвано в изпреварващата лента.

Коментари: 0