Забраняват казината до училища и домове за деца

Измерването на отстоянието ще се прави от правоспособни лица, реши правителството

464 ~ 1 мин. четене

Игралните зали и казина не могат да се намират на по-малко от 300 метра от училища и домове за деца, лишени от родителски грижи. Решението бе одобрено на днешното заседание на кабинета.

Регламентът предвижда отстоянието да се измерва от правоспособни лица, вписани в Регистъра по геодезия, картография и кадастър.

За първи път се въвежда възможност председателят на Държавната комисия по хазарта да възложи на правоспособни лица независима експертиза за измерване на отстоянието в процеса на извършване на проверка и проучване по образувани пред Комисията производства по Закона за хазарта.

Между училища и домове за деца и игралните зали трябва да има разстояние от минимум 300 метра. Ако обаче казината се намират в 4-звездни или 5-звездни хотели, то това изискване отпада.

"С постановлението се осъществява мярка, насочена към изпълнение на една от целите на Закона за хазарта – ограничаване на риска за малолетни и непълнолетни от достъп до организирани и провеждани хазартни игри на територията на страната", се казва в съобщението на Министерски съвет.

Подкрепи Economic.bg