Забраняват токчета и бижута на фризьорките

Нова директива на Европейския съюз ще ги защитава от преработване

Без високи токчета, сватбени пръстени, часовници и не повече от 10 прически на ден, ще бъдат принудени да правят фризьорките, ако Европейският съюз приеме готвена от него директива. Така коафьорите ще бъдат предпазени от получаването на "емоционален колапс", стрес и преумора на работното място. Те ще се чувстват защитени от падане от високите токчета на работното място, а липсата на бижута ще запази хигиената им на необходимото ниво.

Идеята на бюрократите от Брюксел е да осигурят нормален социален диалог между клиента и фризьора, който обаче да няма нищо общо с клюкарстването на работното място. Така ще бъде насърчено "психическото добруване" на фризьорите, коментира британският „Дейли мейл”.

Промените трябва да бъдат одобрени от сдружението на европейски фризьорски босове (ЕU Coiffure), съюза на професионалистите в бранша (UNI Europa Hair&Beauty), които измислят новите правила заедно с Европейската комисия. Ако тя се приеме по новите правила ще работят всички специалисти от бранша в 27-те страни-членки на ЕС -: CLEANED :-

Коментари: 0