Зам.-министър на труда подаде оставка

Новият министър Деяна Костадинова благодари на Русинова за постигнатото в усвояването на евросредства

212 ~ 1 мин. четене

Заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова подаде оставка днес, оповестиха от пресцентъра на министерството.

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Деяна Костадинова благодари на Русинова за постигнатото в усвояването на средствата от Оперативна програма„Развитие на човешките ресурси" и гарантира приемственост в тази сфера.

„Новият екип на МТСП ще продължи добрите практики в реализацията на оперативната програма и подготовката за следващия програмен период”, се казва в изпратеното от МТСП съобщение до медиите.

Зорница Русинова беше назначена за заместник-министър на труда и социалната политика през март 2012 г. Тя наследи новия министър Деяна Костадинова, която беше назначена от Росен Плевнелиев за секретар по социални политики, младежта и спорта в президентската институция.

Преди да бъде назначена за зам.-министър Зорница Русинова е заемала длъжността главен директор на Главна дирекция "Европейски фондове, международни програми и проекти".

Междувременно, стана ясно, че Екатерина Попова ще е новият медиен съветник на вицепремиера и министър на труда и социалната политика Деяна Костадинова.

Подкрепи Economic.bg