Зам.-министърът на образованието подаде оставка

Редно е достойно всички да се оттеглим, отбеляза Милена Дамянова

104 ~ 1 мин. четене

Депозирала съм оставката си при премиера в оставка Бойко Борисов и се надявам, че тя ще бъде подписана. Смятам, че така е достойно, аз съм и член на партия ГЕРБ. Това заяви пред журналисти зам.-министърът на образованието, младежта и науката Милена Дамянова, цитирана от БТА.

"Моите основни цели бяха да работя с премиера Борисов, с Йорданка Фандъкова - първия министър на ГЕРБ за образованието, както да работя и за управленската програма на ГЕРБ. След като гражданското общество реши да свали доверието си от управляващата партия, редно е достойно всички да се оттеглим", отбеляза Дамянова.

„Всички международни изследвания за грамотност на учениците показват, че нашите деца имат ниски резултати. Без новия закон за предучилищното и училищното образование новите учебни програми няма да могат да бъдат утвърдени, няма да има нови учебници, за които толкова много говорим. Цялостната реформа в образованието ще се измести минимум с 4 години напред, а резултатите ще дойдат много по-напред във времето”, каза зам.-министърът в оставка, която беше сред инициаторите на поправките в закона. 

Родителски организации поискаха днес спорния законопроект да бъде включен в дневния ред на Народното събрание в оставащите дни от работата му. От ГЕРБ подкрепиха искането, но обясниха, че за да влезе проектозаконът в дневния ред, е необходимо да са съгласни и останалите парламентарни групи.

 

Подкрепи Economic.bg