Зимбабве предприема мерки за съживяване на туризма

Правителството ще строи увеселителен парк за 300 млн. долара

4004 ~ 1 мин. четене
Автор: Десислава Младенова

Правителството на Зимбабве планира мерки, с които да съживи туризма в страната. Проектите включват разширяване на летището Виктория, изграждане на свободна зона и дори увеселителен парк, подобен на "Дисниленд", предаде BBC.

Увеселителният комплекс, който правителството планира, ще струва над 300 млн. долара и ще се намира до известните водопади Виктория. Очаква се комплексът да включва хотели, паркове за забавления, заведения за хранене и др. Водопадите са атрактивна туристическа дестинация и привличат туристи от цял свят.

Туризмът през последните десетилетия пострада заради конфликтите и инфлацията в страната, но вече показва признаци на съживяване. От началото на годината е регистриран скок в броя на туристите, посетили африканската държава. При запазване на стабилността в Зимбабве, приходите от туризъм се очаква да допринесат с 15% към брутния вътрешен продукт на страната до 2015 г.

Африканската държава също така предвижда разширяване на летище "Виктория". За проекта се предвиждат 150 млн. долара. От министерството на туризма също така имат идея да изградят свободна зона, в която всеки ще може да отвори банкова сметка, дори да не е гражданин на Зимбабве.

Подкрепи Economic.bg