Зукърбърг: Facebook се върна две години назад

Една от най-големите грешки на компанията била, че е заложила на уеб базирани технологии, когато е трябвало да са съсредоточи директно върху смартфон платформите на Apple и Google

108 ~ 1 мин. четене

Главният изпълнителен директор на Facebook, Марк Зукърбърг призна, че социалната мрежа "е изгорила две години от развитието си“, залагайки на грешни мобилните технологии. Това беше първият публичен коментар на Зукърбърг  от дебют на акциите на компанията пазара през май, който беше последван от тотален срив.

Зукърбърг каза, че една от най-големите грешки на компанията е това, че е заложила на мобилни уеб-базирани технологии, когато е трябвало да са съсредоточи директно върху смартфон платформите на Apple и Google.

"Това е наистина болезнено", каза тойна конференцията TechCrunch Disrupt в Сан Франциско, но и обеща, че ново приложение за Android ще бъде съвсем скоро пуснато, след наскоро успешния старт на ново приложение за iPhone.

Зукърбърг избягваше да говори за финансовите параметри на първичното публично предлагане, но каза че, спада на акциите е "разочароващ".


Той подчерта, че компанията вече е приключила интегрирането на мобилни устройства във всеки аспект на своята дейност и е направила няколко вътрешни промени с развитието на продукти, за да държи тази стратегия в центъра на вниманието.


"Аз живея на моето мобилно устройство", каза той. "Ние сме мобилна компания в момента."

Подкрепи Economic.bg