АББ изгражда нов завод в България за 7 млн. лв.

Новото предприятие ще създаде още 420 работни места

АББ изгражда нов завод в България за 7 млн. лв.

Снимка: ABB

6922 ~ 2 мин. четене

Индустриалният гигант АББ започва изграждането на нов завод в Петрич, което е втората голяма инвестиция на компанията в региона и петата ѝ производствена база в България. Заводът представлява инвестиция на зелено на стойност 7 млн. лева и ще бъде изграден до първата база в града.

Предприятието ще е с площ от 7 400 кв.м. и ще произвежда продукти ниско напрежение за АББ. Новият завод ще създаде още 420 работни места, когато започне работа на пълни обороти.

Той ще включва производствено хале с площ от 3 500 кв. м., административна част с площ 1 500 кв. м., както и 2 400 кв.м. зони за логистика и експедиция за дистрибуция на произведените артикули.

Когато бъде завършена, новата сграда ще предлага модерни работни места за дейности като заваряване, предварително сглобяване, окончателно сглобяване и изпитвания, разделени на ръчни и полуавтоматизирани операции, съобщават от дружеството.

„В качеството си на бивш управител на първата производствена база, за мен е много специален момент да видя как АББ продължава да се разраства в Петрич. През годините предприехме доста добри начинания и назначихме на работа много квалифицирани кадри, които доказаха на АББ Груп, че Петрич има потенциала да се развива дори още повече”, сподели Марсел ван дер Хук, изпълнителен директор на дружеството в България.

„Решението да направим нова инвестиция в района на Петрич дойде след като станахме свидетели на изключително високото ниво на работа на първия ни завод в града. Местният екип работи с отлична ефективност за постигането на начертаните цели своевременно и по устойчив начин”, сподели Франк Вентцлер, регионален мениджър за бизнес направление „Сградна апаратура“ в дивизия Продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане, в АББ Швейцария.

Подкрепи Economic.bg