ABB представи модернизирания си завод в Севлиево

Обновената база е проектирана въз основа на концепцията „LEAN производство”

ABB представи модернизирания си завод в Севлиево

Подразделението „Енергийни мрежи” на производителя на продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания ABB официално представи обновения си завод в Севлиево. Съоръжението включва производствени и инженерни мощности за продукти високо напрежение за пренос на електроенергия.

Простираща се на площ от 14.5 хил. кв. метра, производствената база съчетава дейности, свързани с проектиране, монтаж и изпитване на ключови силови компоненти за газоизолирани КРУ и генераторни прекъсвачи. Освен това, заводът произвежда комплектни кондензаторни уредби, батерийни системи за съхранение на енергия и разединители.

Обновената база е проектирана въз основа на концепцията „LEAN производство”, където процесите се оптимизират непрекъснато с цел намаляване на ключови изисквания за време, пространство и капитал. Използват се и техники за постигане на най-високо качество спрямо стандартите на промишления отрасъл.

„Базата ни в Севлиево ще подсили още повече нашата регионална и глобална производствена мрежа. Тя ще ни даде възможност и да гарантираме стабилни доставки на висококачествени компоненти, и на свой ред ще ни помогне да обслужваме клиентите си още по-ефективно”, коментирал е управителят на ABB Севлиево Джузепе Русо.

Изпълнителният директор на ABB в България Марсел ван дер Хук е добавил, че модернизацията на завода в Севлиево подчертава иновативния подход на компанията в страната ни. „Ние променяме не само външния вид на завода, но също така мотивираме нашия екип да работи за една по-силна, по-интелигентна и по-зелена организация”, обяснил е той.

Учреден през 1962 г., бившият завод „Авангард“ през 1996 г. е бил изцяло придобит от ABB. През следващите десетилетия компанията е инвестирала в допълнително разширяване и разработване на съоръжението. Днес заводът разполага с над 400 служители и е част от глобалната производствена мрежа на компанията за продукти високо напрежение.

Присъствието на ABB в България включва централен офис в София, два завода за продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане в Раковски и един в Петрич. Наред с това, във Варна има модерна сервизна станция за турбокомпресори, която обслужва клиенти както от българското, така и от румънското Черноморие. Компанията разполага с над 2 800 служители в страната, а по-късно този месец предстои да отвори своя втори завод в Петрич и пети в България.

Коментари: 0