Accor получи проект за сливане с конкурента си InterContinental

Новината съобщи френското издание LeFigaro, позовавайки се на свои източници

Accor получи проект за сливане с конкурента си InterContinental

Снимка: Колаж/Wikipedia

492 ~ 1 мин. четене

Френската компания Accor, която притежава и управлява хотели, курорти и ваканционни имоти, е получила проект за сливане с британския си конкурент InterContinental, съобщава френското издание LeFigaro, позовавайки се на свои източници.

Според информацията на френското издание Себастиен Базин, изпълнителният директор на най-голямата компания за хотелиерство в Европа, още през месец юни е създал екип съвместно с финансовия директор Жан-Жак Морин и инвестиционните банки Centerview и Rothschild, който да ръководи екипа.

От групата са отказали коментар и за LeFigaro, и за Reuters.

Сливането на двете вериги би довело до създаването на световен лидер в хотелиерството, който да изпревари дори Mariott. Собственикът на марките Intercontinental, Crowne Plaza и Holiday Inn, IHG оперира 5 918 хотела (883 344 стаи) по целия свят, предимно в САЩ. Оборотът му беше 4.6 милиарда долара (3.87 милиарда евро) през 2019 г., а на Лондонската фондова борса той се оценява на 7.8 милиарда евро.

Accor е оценен на 6 милиарда евро. Оперира 5 099 хотела (747 805 стаи), а оборотът му беше 4 милиарда евро през 2019 година.

Междувременно след появилата се новина за сливането на компаниите, акциите на нараснаха с 1.9% при ранната търговия в четвъртък.

Подкрепи Economic.bg